Misija

Svojim radom stvaramo oduševljene (interne i eksterne) kupce, kupce za cijeli život!

Vizija

Najpoželjnije mjesto kupnje za kućne ljubimce.

O nama

S pripremama za otvaranje prvog pet shopa počeli smo još 1974. godine. Početkom 1975. Vatroslav Varda otvorio je u Splitu jednu od prvih specijaliziranih trgovina s proizvodima za kućne ljubimce na području bivše Jugoslavije. Od 1994. godine aktivni smo u distribuciji hrane i opreme za kućne ljubimce, a od kraja 2011. godine, akvizicijom maloprodajnog lanca ZOO CITY, integrirali smo maloprodaju u svoj distribucijski portfelj i ostvarili želju da ponovo stupimo u izravan kontakt s krajnjim kupcima. Naša vizija je stvoriti najpoželjnije mjesto za kupnju proizvoda za kućne ljubimce, i to tako da svakom kupcu posvetimo maksimalnu pažnju, poslušamo ga te pokušamo ispuniti svaku njegovu želju vezanu uz kućne ljubimce.

Naš je posao osigurati vrhunske proizvode namijenjene kućnim ljubimcima. Riječ je o proizvodima etabliranih svjetskih robnih marki koje će zadovoljno preporučiti svatko tko se profesionalno bavi kućnim ljubimcima, bilo da je riječ o veterinarskoj ordinaciji ili specijaliziranoj trgovini za kućne ljubimce.

Nismo usmjereni samo na skupe ili ekskluzivne proizvode. Naš je asortiman iznimno bogat i vrstama i cjenovnim kategorijama te sasvim sigurno može zadovoljiti i najizbirljivijeg kupca. Ponudu stalno nadopunjujemo novim linijama, slušamo i prepoznajemo potrebe kupaca te uvodimo najnovije trendove u regiju. Budući da smo učili i razvijali specifična znanja iz područja distribucije, na poticaj naših dobavljača 2006. godine počeli smo širiti poslovanje u regiji. Osnovali smo tvrtku kćer u Beogradu i počeli izvoziti proizvode na područje cijele bivše Jugoslavije. Danas smo aktivni u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Partnerski odnosi

Partnerstvo s kanadskom tvrtkom Champion PetFoods započelo je 2016. godine, kada postajemo ekskluzivni zastupnici za brandove ACANA i ORIJEN. S njemačkom tvrtkom Tetra GmbH surađujemo od 1995. godine. U našem je portfelju danas 20-tak specijaliziranih dobavljača, od kojih najveći dio zastupamo ekskluzivno i u Hrvatskoj i u Srbiji, ili na području cijele regije. Nakon iskustva početkom 2000-tih, od 2014. godine intenzivnije se bavimo distribucijom veterinarskih lijekova.

Postali smo službeni distributer njemačkog Bayera u asortimanu veterinarskih lijekova. Cjepiva i dio asortimana su unutar hladnog lanca (+4 do +8 stupnjeva) za što smo osigurali posebnu skladišnu komoru koja ima autonomiju od čak 72 sata rada na agregat u slučaju nestanka električne energije. Temperaturni režim se očitava svakih 10 minuta te, u slučaju rasta ili pada temperature, automatski alarmira sustave koji osjetljive veterinarske preparate čuvaju u optimalnim uvjetima. Bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li, i ako da u kojoj mjeri, u idućim godinama ostvariti udio u hrvatskom tržištu veterinarskim ljekovima čija se godišanja vrijednost procjenjuje na preko 25 milijuna EUR.

Vlastita robna marka

SMART PET

Za vas smo odabrali najbolje sa svjetskih tržišta te vam nudimo proizvode pod vlastitom markom SMART PET, u najboljem omjeru cijene i kvalitete! U Smart Pet asortimanu potražite poslastice za pse (kosti za žvakanje, keksiće i pivo za pse) te suhu hranu za pse i mačke.

Distribucija i skladištenje

skladiste-1Distribuiramo gotovo 6.000 artikala koji pokrivaju sve potrebe kućnih ljubimaca. Optimizirana zaliha i dobra cijena pomogli su nam da postanemo vodeći dobavljač specijaliziranog kanala prodaje u regiji. Komercijalisti na terenu i djelatnici telefonske prodaje brižljivo slušaju želje klijenata i rade na njihovu optimalnom ispunjavanju. Vlastiti vozni park jamči visok standard i sigurnu isporuku robe do prodajnog mjesta svakog partnera.
skladiste-2Jedina smo specijalizirana tvrtka za distribuciju smrznutog lanca proizvoda. Od kraja 2014. godine započeli smo distribuciju smrznute hrane (BARF) engleskog proizvođača Natures Menu. Investicijom u komoru režima -18℃ te u distribucijska vozila opremljena hlađenim komorama možemo stvarati nove trendove distribucije hrane i opreme za kućne ljubimce. Kako bismo osigurali točnu i pouzdanu isporuku, prilikom prijema, komisioniranja i kontrole robe koristimo sustav bežičnih barkod terminala. Tako, na zadovoljstvo kupaca, pogreške svodimo na minimum.

Neprekidno ulažemo u napredna tehnološka dostignuća, poput pametnih logističkih alata, nadzora vozila ili data-warehouse sustava. Automatiziranjem procesa, radom u skladištu u više smjena te investiranjem u vlastiti distribucijski kapacitet stvaramo zadovoljne kupce u cijeloj regiji. U budućnosti se namjeravamo usmjeriti na razvoj distribucijskih aktivnosti i kompetencija, ali i na razvoj maloprodaje u Hrvatskoj. Specijalizirano tržište za kućne ljubimce u Hrvatskoj je konsolidirano, a budući da želimo i dalje rasti i širiti se, nismo u mogućnosti posvetiti se isključivo veleprodaji. Nedovoljan broj prodajnih mjesta i slaba kupovna moć ne osiguravaju kontinuiran porast tržišnog udjela specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce. Vlastitim angažmanom, fer i transparentnom politikom maloprodajnih cijena, i uz iste izazove i troškove s kojima se susreću i drugi maloprodajni igrači na tržištu, sigurno možemo doprinjeti rastu udjela prodaje kroz specijalizirani kanal.

S preko 5.000 paletnih mjesta u veleprodajnom segmentu poslovanja u Hrvatskoj i Srbiji te vlastitom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj najjača smo distribucijska kuća u industriji za kućne ljubimce u ovom dijelu Europe. Postigli smo i zadržali najviše standarde u prodaji i marketingu, pa principali znaju da smo najkvalitetniji zastupnici u regiji.
Zajedničkim ulaganjem u razvoj brandova koje zastupamo, primjenom najbolje poslovne prakse, promotivnim i marketinškim aktivnostima poslovnim partnerima želimo pomoći u prodaji proizvoda iz svog portfelja, stvoriti svijest o postojanju brenda, razviti lojalnost prema tim proizvodima te potaknuti rast sektora hrane i opreme za kućne ljubimce.

Karantena za uvoz, prijam i distribuciju riba, reptila i papiga

Godine 2009. preuzeli smo i proširili karantenu za tropske i hladnovodne ribice. Imamo 500-tinjak akvarija s gotovo 90.000 litara zapremnine za prihvat i temperiranje ribica i njihovu distribuciju po Hrvatskoj. Dobavljači iz Singapura, Izraela, Slovačke, Malezije te Njemačke, s Tenerifa, Floride i iz Mađarske temelj su raznovrsnosti ponude, prihvatljivih cijena i stalnih noviteta. Nudimo širok asortiman ljubimaca – zlatne ribice, kornjačice, predivne tropske ribice, više vrsta zmija, reptile poput iguana, kameleona, anolisa, agama i paukove te egzotične velike papige poput ara, žakoa ili amazona. Na svakom se našem maloprodajnom mjestu mogu kupiti kućni ljubimci, a stručno prodajno osoblje educirano je i može pružiti sve potrebne informacije vezane uz njihovo držanje i njegu.

Temeljni principi naše poslovne prakse

  • Radimo i ponašamo se kao uspješan tim poštujući doprinos naših kolega – internih kupaca, s njima surađujemo, ohrabrujemo ih i pružamo im potporu
  • Uvažavamo vrijednosti i dignitet drugih, bez obzira na njihovu religiju, kulturu, nacionalnost, spol ili položaj u organizaciji tvrtke
  • Resurse i imovinu tvrtke koristimo i prema njoj se odnosimo kao njezini vlasnici
  • Svakom, pa i najjednostavnijem poslu do kraja smo posvećeni
  • Svaki posao obavljamo strasno i oduševljeno
  • Međusobno surađujemo, svjesni da drugi ovise o našem radu
  • Odnosimo se prema drugima onako kako bismo željeli da se oni odnose prema nama
  • Poštujemo doprinos, vrijeme, znanja, vještine i poglede drugih
  • Usmjereni smo na rješenja, a ne na probleme i prepreke