Misija

Svojim radom stvaramo oduševljene (interne i eksterne) kupce, kupce za cijeli život!

Vizija

Najpoželjnije mjesto kupnje za kućne ljubimce.

O nama

S pripremama za otvaranje prvog pet shopa počeli smo još 1974. godine. Početkom 1975. Vatroslav Varda otvorio je u Splitu jednu od prvih specijaliziranih trgovina s proizvodima za kućne ljubimce na području bivše Jugoslavije. Od 1994. godine aktivni smo u distribuciji hrane i opreme za kućne ljubimce, a od kraja 2011. godine, akvizicijom maloprodajnog lanca ZOO CITY, integrirali smo maloprodaju u svoj distribucijski portfelj i ostvarili želju da ponovo stupimo u izravan kontakt s krajnjim kupcima. Naša vizija je stvoriti najpoželjnije mjesto za kupnju proizvoda za kućne ljubimce, i to tako da svakom kupcu posvetimo maksimalnu pažnju, poslušamo ga te pokušamo ispuniti svaku njegovu želju vezanu uz kućne ljubimce.

Naš je posao osigurati vrhunske proizvode namijenjene kućnim ljubimcima. Riječ je o proizvodima etabliranih svjetskih robnih marki koje će zadovoljno preporučiti svatko tko se profesionalno bavi kućnim ljubimcima, bilo da je riječ o veterinarskoj ordinaciji ili specijaliziranoj trgovini za kućne ljubimce.

Nismo usmjereni samo na skupe ili ekskluzivne proizvode. Naš je asortiman iznimno bogat i vrstama i cjenovnim kategorijama te sasvim sigurno može zadovoljiti i najizbirljivijeg kupca. Ponudu stalno nadopunjujemo novim linijama, slušamo i prepoznajemo potrebe kupaca te uvodimo najnovije trendove u regiju. Budući da smo učili i razvijali specifična znanja iz područja distribucije, na poticaj naših dobavljača 2006. godine počeli smo širiti poslovanje u regiji. Osnovali smo tvrtku kćer u Beogradu i počeli izvoziti proizvode na područje cijele bivše Jugoslavije. Danas smo aktivni u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Partnerski odnosi

Partnerstvo s kanadskom tvrtkom Champion PetFoods započelo je 2016. godine, kada postajemo ekskluzivni zastupnici za brandove ACANA i ORIJEN. S njemačkom tvrtkom Tetra GmbH surađujemo od 1995. godine. U našem je portfelju danas 20-tak specijaliziranih dobavljača, od kojih najveći dio zastupamo ekskluzivno i u Hrvatskoj i u Srbiji, ili na području cijele regije. Nakon iskustva početkom 2000-tih, od 2014. godine intenzivnije se bavimo distribucijom veterinarskih lijekova.

Postali smo službeni distributer njemačkog Bayera u asortimanu veterinarskih lijekova. Cjepiva i dio asortimana su unutar hladnog lanca (+4 do +8 stupnjeva) za što smo osigurali posebnu skladišnu komoru koja ima autonomiju od čak 72 sata rada na agregat u slučaju nestanka električne energije. Temperaturni režim se očitava svakih 10 minuta te, u slučaju rasta ili pada temperature, automatski alarmira sustave koji osjetljive veterinarske preparate čuvaju u optimalnim uvjetima. Bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li, i ako da u kojoj mjeri, u idućim godinama ostvariti udio u hrvatskom tržištu veterinarskim ljekovima čija se godišanja vrijednost procjenjuje na preko 25 milijuna EUR.

Distribucija i skladištenje

skladiste-1Distribuiramo gotovo 6.000 artikala koji pokrivaju sve potrebe kućnih ljubimaca. Optimizirana zaliha i dobra cijena pomogli su nam da postanemo vodeći dobavljač specijaliziranog kanala prodaje u regiji. Komercijalisti na terenu i djelatnici telefonske prodaje brižljivo slušaju želje klijenata i rade na njihovu optimalnom ispunjavanju. Vlastiti vozni park jamči visok standard i sigurnu isporuku robe do prodajnog mjesta svakog partnera.
skladiste-2Jedina smo specijalizirana tvrtka za distribuciju smrznutog lanca proizvoda. Od kraja 2014. godine započeli smo distribuciju smrznute hrane (BARF) engleskog proizvođača Natures Menu. Investicijom u komoru režima -18℃ te u distribucijska vozila opremljena hlađenim komorama možemo stvarati nove trendove distribucije hrane i opreme za kućne ljubimce. Kako bismo osigurali točnu i pouzdanu isporuku, prilikom prijema, komisioniranja i kontrole robe koristimo sustav bežičnih barkod terminala. Tako, na zadovoljstvo kupaca, pogreške svodimo na minimum.

Neprekidno ulažemo u napredna tehnološka dostignuća, poput pametnih logističkih alata, nadzora vozila ili data-warehouse sustava. Automatiziranjem procesa, radom u skladištu u više smjena te investiranjem u vlastiti distribucijski kapacitet stvaramo zadovoljne kupce u cijeloj regiji. U budućnosti se namjeravamo usmjeriti na razvoj distribucijskih aktivnosti i kompetencija, ali i na razvoj maloprodaje u Hrvatskoj. Specijalizirano tržište za kućne ljubimce u Hrvatskoj je konsolidirano, a budući da želimo i dalje rasti i širiti se, nismo u mogućnosti posvetiti se isključivo veleprodaji. Nedovoljan broj prodajnih mjesta i slaba kupovna moć ne osiguravaju kontinuiran porast tržišnog udjela specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce. Vlastitim angažmanom, fer i transparentnom politikom maloprodajnih cijena, i uz iste izazove i troškove s kojima se susreću i drugi maloprodajni igrači na tržištu, sigurno možemo doprinjeti rastu udjela prodaje kroz specijalizirani kanal.

S preko 5.000 paletnih mjesta u veleprodajnom segmentu poslovanja u Hrvatskoj i Srbiji te vlastitom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj najjača smo distribucijska kuća u industriji za kućne ljubimce u ovom dijelu Europe. Postigli smo i zadržali najviše standarde u prodaji i marketingu, pa principali znaju da smo najkvalitetniji zastupnici u regiji.
Zajedničkim ulaganjem u razvoj brandova koje zastupamo, primjenom najbolje poslovne prakse, promotivnim i marketinškim aktivnostima poslovnim partnerima želimo pomoći u prodaji proizvoda iz svog portfelja, stvoriti svijest o postojanju brenda, razviti lojalnost prema tim proizvodima te potaknuti rast sektora hrane i opreme za kućne ljubimce.

Karantena za uvoz, prijam i distribuciju riba, reptila i papiga

Godine 2009. preuzeli smo i proširili karantenu za tropske i hladnovodne ribice. Imamo 500-tinjak akvarija s gotovo 90.000 litara zapremnine za prihvat i temperiranje ribica i njihovu distribuciju po Hrvatskoj. Dobavljači iz Singapura, Izraela, Slovačke, Malezije te Njemačke, s Tenerifa, Floride i iz Mađarske temelj su raznovrsnosti ponude, prihvatljivih cijena i stalnih noviteta. Nudimo širok asortiman ljubimaca – zlatne ribice, kornjačice, predivne tropske ribice, više vrsta zmija, reptile poput iguana, kameleona, anolisa, agama i paukove te egzotične velike papige poput ara, žakoa ili amazona. Na svakom se našem maloprodajnom mjestu mogu kupiti kućni ljubimci, a stručno prodajno osoblje educirano je i može pružiti sve potrebne informacije vezane uz njihovo držanje i njegu.

Temeljni principi naše poslovne prakse

  • Radimo i ponašamo se kao uspješan tim poštujući doprinos naših kolega – internih kupaca, s njima surađujemo, ohrabrujemo ih i pružamo im potporu
  • Uvažavamo vrijednosti i dignitet drugih, bez obzira na njihovu religiju, kulturu, nacionalnost, spol ili položaj u organizaciji tvrtke
  • Resurse i imovinu tvrtke koristimo i prema njoj se odnosimo kao njezini vlasnici
  • Svakom, pa i najjednostavnijem poslu do kraja smo posvećeni
  • Svaki posao obavljamo strasno i oduševljeno
  • Međusobno surađujemo, svjesni da drugi ovise o našem radu
  • Odnosimo se prema drugima onako kako bismo željeli da se oni odnose prema nama
  • Poštujemo doprinos, vrijeme, znanja, vještine i poglede drugih
  • Usmjereni smo na rješenja, a ne na probleme i prepreke